IJsclub Stolwijk

Hollandse IJssel in Beweging

Samen in beweging komen op zaterdag 14 september voor IJsclub Stolwijk!

 

De IJsclub wil graag dat iedereen in beweging komt, dus doe mee! Rabobank Hollandse IJssel heeft verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet. Voor elke deelnemer die de hele route aflegt stort de Rabobank een bedrag op onze rekening. 

 

Tijdens Hollandse IJssel in Beweging is er speciaal voor kinderen een avontuurlijke kinderrroute en een stoere survivaltocht uitgezet in het Loetbos. Langs de route kunnen de kinderen deelnemen aan diverse activiteiten. Ga de uitdaging aan en verdien €3,50 voor de IJsclub Stolwijk. Dit geldt ook voor de begeleiders. 


De wielerroute levert € 10,- op, de fietsroute € 5,- en de wandelroute, kinderroute en 
survivaltocht leveren 
€ 3,50 op!

 

Starttijden: zie poster.

Fietsen: starten in Haastrecht, Bergambacht, Berkenwoude, Lekkerkerk, Ouderkerk, Krimpen a/d Lek, Krimpen a/d IJssel en natuurlijk in Stolwijk!

De wandelroute gaat van start in Lekkerkerk.

Spelregels/ voorwaarden Rabobank Hollandse IJssel

Vrijdag 20 september
Aanvang: 20.15 uur

NOS-weerman Peter Kuipers Munneke met lezing: ‘Poolijs en verhoging zeespiegel’

Presentatie: ‘Smeltend poolijs en verhoging van de zeespiegel, gevolgen voor de polder…’

 

Iedereen kent Peter Kuipers Munneke als een van de presentatoren van het weerbericht. Maar hij doet meer: met een groep wetenschappers trok hij naar de Noordpool om getuige te zijn van het smeltende poolijs en de gevolgen daarvan op onze beschaving.

 

Hij stelde een interessante presentatie samen over al zijn ervaringen. Met beeld en geluid weet hij het publiek te boeien, hij betrekt ook de gevolgen van de klimaatverandering voor onze polders in zijn betoog.

Kaarten à € 12,50 (Kwartiermakers € 10,00) verkrijgbaar bij Het Kwartier of via email te reserveren: nieuws@hetkwartierstolwijk.nl Info: 0182-341612.

 

 

Wellicht interessant voor onze ijsclubleden… ‘wanneer kunnen we de schaatsen weer onder binden of gooit het klimaat roet in het eten?’